Felhívás és bírság

Helyi és körzeti rádiókkal kapcsolatban döntött a médiatanács

A médiatanács közzétette a Kazincbarcika 88,8 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, és bírságot szabott ki a Szent István Rádió - Tokajra.

2015.02.26 11:37MTI

A testület a Kvótafórum megrendezéséről és a Friss Hús rövidfilmfesztivál támogatásáról is döntött - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács közzétette a Kazincbarcika 88,8 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, amelyről egy hónapon belül nyilvános közmeghallgatást fog tartani. Ezen a frekvencián jelenleg a kereskedelmi Rádió TOP üzemel - tették hozzá.

A testület a Szekszárd 102,5 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázaton nyilvántartásba vette a Magyar Katolikus Rádió Zrt.-t. A testület arról is döntött, hogy az FM4 Rádióval ismét 60 napos ideiglenes hatósági szerződést köt a március 7. és május 6. közötti időszakra.

A médiatanács emellett 50 ezer forint bírságot szabott ki a Szent István Rádió - Tokaj közösségi rádióra, mert a műsor meghaladta a maximális ismétlési arányra vállalt értékeket, miközben a helyi közéleti műsorszámok aránya a vállaltnál kevesebb volt.

Emellett a testület arról is határozott, hogy május 7-én ismét megrendezi a médiaszolgáltatók és a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott alkotók fórumát, a Kvótafórumot. A testület ezzel is elő kívánja segíteni a televízióknak és a rádióknak uniós és magyar rendelkezés szerint előírt magyar gyártású tartalmak közreadását.

A közlemény szerint a médiatanács továbbá támogatja a március 25. és 29. között megrendezendő Friss Hús 3.0 Nemzetközi Filmfesztivált, és 500-500 ezer forintos pénzdíjat ajánl fel a legjobb magyar kísérleti és kisjátékfilm, valamint a legjobb magyar animációs rövidfilm kategória nyerteseinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.