Gesztenyefa-ügy

Hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélték Benedek Fülöpöt

Hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélték Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt államtitkárát első fokon a Szilvásy György egykori titokminiszter részére beszerzett gesztenyefák ügyében csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

2015.02.26 11:23MTI

Az ügy mások két vádlottjára - B. Elemér és T. L. János - szintén jelentős, 1,8, valamint 2 millió forintos pénzbüntetést szabott ki a bíróság.

Benedek Fülöpöt - aki jelenleg az OTP Bank egyik ügyvezető igazgatója - és társait hűtlenkezeléssel vádolták amiatt, hogy csaknem egy évtizede közpénzből finanszírozták Szilvásy György lesencefalui nyaralója elé ültetett szelídgesztenyefák beszerzését és elültetését.

Az ügyész ezért korábbi vádbeszédében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, ám ezt a bíróság nem tartotta indokoltnak.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyész három nap gondolkodási időt kért, ugyanígy tett Benedek Fülöp és a másodrendű vádlott, B. Elemér is. A harmadrendű vádlott T. L. János fellebbezést jelentett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.