Rendőri vezetők pere

Gönczöl Katalin: tévesen minősítették választási gyűlésnek a Kossuth téri rendezvényt

Úgy fogalmazott: "mindennek elejét lehetett volna venni", ha nem választási gyűlésnek minősítik a Kossuth téri rendezvényt.

2015.02.24 16:56MTI

Tévesen minősítette választási gyűlésnek a 2006. szeptember 17-i Kossuth téri rendezvényt a rendőrség - mondta Gönczöl Katalin a 2006. őszi események miatt rendőri vezetők ellen indult büntetőperben, a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Gönczöl Katalin 2006 novemberétől vezette a 2006. szeptemberi és októberi erőszakos megmozdulások okainak, hátterének, következményeinek feltárására létrehozott vizsgálóbizottságot.

A bizottság egykori vezetője a bíróság előtt arról beszélt, hogy a Kossuth téren szeptember 17-én, az őszödi beszéd egy töredékének nyilvánosságra kerülése után kezdett tüntetés nem volt bejelentett rendezvény, és a rendőrség tévesen minősítette választási gyűlésnek.

A rendőrség az ezt követő napokban is tévesen minősítette a Kossuth téri rendezvényt választási gyűlésnek, illetve - a kampánycsend idején - kulturális rendezvénynek.

Úgy fogalmazott: "mindennek elejét lehetett volna venni", ha nem választási gyűlésnek minősítik a Kossuth téri rendezvényt. Hozzátette: nem tudja, hogy mi volt a választási gyűléssé minősítés mögött, egyeztetett-e valakivel erről a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.