Török kormányfő

Digitális földrajztermet adott át a török külügyminiszter felesége

A Városmajori Gimnázium földrajztermét kifestették, kicserélték a burkolatokat, valamint új padokat, egy digitális táblát és vetítőt is kapott a tanterem.

2015.02.24 14:05MTI

Hülya Cavusoglu, a Török Köztársaság külügyminiszterének felesége a budapesti Városmajori Gimnáziumban avatta fel azt a földrajztermet, amely a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) jóvoltából teljes felújításon és korszerűsítésen esett át.

A Városmajori Gimnázium földrajztermét kifestették, kicserélték a burkolatokat, valamint új padokat, egy digitális táblát és vetítőt is kapott a tanterem.

Hülya Cavusoglu, Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter felesége (j) 2015. február 24-én felavatja a Városmajori Gimnáziumban azt a földrajztermet - MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hülya Cavusoglu az átadáson a fejlesztések és a korszerűsítés fontosságát hangsúlyozta a kultúra és az oktatás terén, és hozzátette: reméli, hogy a gimnáziumban tanuló diákok tanulmányait segíteni fogják a modern eszközök.

A török külügyminiszter felesége a TIKA ajándékaként 42 táblagépet is kiosztott a tanulók között, amelyet iskolai tanulmányaikhoz használhatnak majd a diákok.

Hülya Cavusoglu, Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter feleségét virággal köszöntök a diákok a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskolában MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az 1992-ben alakult TIKA kulturális és oktatási tevékenysége mellett fontos feladata a török kori emlékek felkutatása és gondozása Európa szerte, így számos magyarországi török emlék állapotfelmérésében és megújításában is részt vesznek. Ezek közé tartozik például a pécsi Idrisz baba türbéje vagy szintén Pécs egyetlen török korból maradt Kerjela nevű kútja, amelyet nemrégiben a szervezet segítségével, mintegy ötmillió forintos összegből állították vissza eredeti állapotába.

A későbbiekben szintén a TIKA segítségével a Jakováli-dzsámi minaretjét teszik ismét látogathatóvá, a pécsi belvárosban pedig Ferhád pasa dzsámiját építik újjá a tervek szerint, valamint a budapesti Gül Baba türbéjének rekonstrukciós munkáiban is részt vesz a szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.