Vizsgálat szerint

Nem történt természetkárosítás a debreceni Nagyerdőben

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek (TIKTF) a debreceni Nagyerdőben kiirtott aljnövényzettel kapcsolatos vizsgálata szerint az érintett területen sem a védett növényzetben, sem a védett állatállományban nem következett be természeti kár okozása.

2015.02.23 17:16MTI

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a nagyerdei Békás-tónál tartott tájékoztatón mindazonáltal elismerte, hogy a munkálatokhoz nem rendelkeztek előzetes szakhatósági engedéllyel, ezért a munkák azonnali leállítása mellett megszüntették a szakmai irányításért és az engedélyek beszerzéséért felelős városházi alkalmazott munkaviszonyát.

A polgármester hozzátette: amint megkapják az engedélyeket, a természetvédelmi előírások maradéktalan betartásával folytatják a Nagyerdő parkerdei területének megtisztítását, az aljnövényzet ritkítását, hogy tavasszal megújulva fogadhassa a látogatókat a terület.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.