PM, DK

Veszprémi következtetés: előre hozott választást követel két ellenzéki párt is

A Fidesz "a választók megtévesztésével szerezte meg a hatalmat és ma már az ország nagy többsége szabadulni akar Orbán Viktortól".

2015.02.23 07:44MTI
Forrás: Facebook

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Fidesz elveszítette minden erkölcsi alapját az ország vezetésére, ezért az ellenzéki párt előre hozott választás kiírását követeli.

A PM az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: azzal, hogy Kész Zoltán megnyerte a vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választást, kezdetét vette "az orbáni kétharmad lebontása".

A PM szerint a veszprémi választók az "ország nagy többségét képviselve" mondtak nemet a Fidesz "hazug, korrupt és igazságtalan rendszerére". Úgy fogalmaztak: ezt az akaratot semmi sem tudta megállítani: sem a kormányzati ígérgetések, sem a "Kubatov-listák, sem a kamu ellenzéki jelöltek", sem a kormányzati propaganda.

Az elmúlt időszak időközi választásai világossá tették, hogy a Fidesz "a választók megtévesztésével szerezte meg a hatalmat és ma már az ország nagy többsége szabadulni akar Orbán Viktortól" - olvasható a közleményben.

Az ellenzéki párt egyúttal gratulált Kész Zoltánnak, a baloldali pártok által támogatott független jelöltnek.

A Demokratikus Koalíció szerint a veszprémi választás azt üzente a hatalomnak, hogy az ország változást igényel, ehhez pedig 2016-ban előre hozott választásra van szükség.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek vasárnap este küldött közleményében gratulált Kész Zoltánnak ahhoz, hogy megnyerte a veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választást. Utalt arra, hogy a civil jelöltet több ellenzéki párt, köztük a Demokratikus Koalíció is támogatta.

Azt írta, úgy látják, immár tendencia, hogy a választók megvonják a bizalmat Orbán Viktor miniszterelnöktől és "korrupt kormányától". A Fideszen már az utolsó napok rágalmazó szórólapjai és a "velük szövetséges LMP" sem tudott segíteni - fűzte hozzá.

A DK szóvivője az időközi választás fontos fejleményének nevezte, hogy a "demokratikus együttműködés simán legyőzte a Jobbikot is".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.