Honvédelem

Warlord Rock 2015: földön-égen hadgyakorlat

Légideszant-művelettel és éleslövészettel egybekötött harcászati szintű amerikai-magyar közös hadgyakorlat kezdődött vasárnap.

2015.02.22 14:34MTI
Facebook/Magyar Honvédség

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint a feladatokat négy kiemelt helyszínen, köztük a pápai bázisrepülőtéren és a várpalotai gyakorlótéren hajtják végre magyar irányítás alatt.

A Warlord Rock 2015 célja, hogy a harcoló, harctámogató és harci kiszolgáló erők szövetséges együttműködésben készüljenek fel a légideszant-műveletek tervezési, szervezési és vezetési feladataira. A gyakorlaton több mint 750 katona vesz részt: amerikai részről a 173. Légi Mozgékonyságú Dandár, a Magyar Honvédségtől pedig az 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja, a 25/88 Könnyű Vegyes, valamint a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj - tudatta a HM.

A március 3-ig tartó - NATO vezetési elvek szerinti - gyakorlat egy részét jövő csütörtökön Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka és Hende Csaba honvédelmi miniszter is megtekinti - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.