HRW

MSZP: szégyen a kormánynak a Human Rights Watch jelentése

Az MSZP szerint szégyen a Magyarországról kiadott jelentés sötét, de éles képet fest a magyarországi emberi jogi és alkotmányos helyzetről.

2015.02.19 16:47MTI

Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke és Teleki László, a parlament igazságügyi bizottságának tagja csütörtöki közleményében azt írta, hogy jelentés megerősíti, amit ma már minden demokrata lát: a magyar kormány egyre inkább visszametszi az emberi jogokat, és ma már gyakran lábbal tiporja az állampolgárokat és jogállami intézményeket szabad országokban megillető jogosítványokat.

A képviselők közölték: a jogvédő szervezet jelentése nem Magyarország, hanem a magyar kormány számára szégyen. Ugyanakkor a magyar jogállamiság évről évre aggasztóbb helyzete Magyarország nemzetközi megítélését rombolja, ez pedig azért fontos, mert ennek a politikának így közvetlenül és közvetve is a magyar emberek látják kárát - mutattak rá.

A Human Rights Watch szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében súlyosan aggályosnak nevezte az emberi jogok helyzetét Magyarországon, egyben felszólította fel az Európai Uniót, hogy cselekedjen az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.