Lejáratás

Fidesz: már megint Soros György pénzeli a támadó baloldalt

A Fidesz szerint a Human Rights Watch és a baloldali kis pártok egyformán Soros György pénzének segítségével akarják lejáratni Magyarországot.

2015.02.19 17:12MTI

A nagyobbik kormánypárt csütörtökön közleményben reagált a szocialista Bárándy Gergely szavaira, aki szégyennek tartotta a kormányra nézve a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet Magyarországról kiadott jelentését, amely - mint mondta - sötét, de éles képet fest a magyarországi emberi jogi és alkotmányos helyzetről.

A Fidesz erre úgy reagált: "ha rajtuk múlna, akkor ismét keresztre feszítenék hazánkat Brüsszelben."

A nagyobbik kormánypárt a jelentést totálisan hiteltelennek és hazugnak minősítette az MTI-hez eljutatott közleményében, amellyel szerintük újra nyomást akarnak gyakorolni a kormányra. Közölték azt is: a jelentést Soros György "pénztelte", ahogy az Együtt-PM közeli alapítványokat és Gyurcsány Ferenc cégeit is.

"Magyarország ma olyan demokratikus ország, ahol az emberek szemét nem lövetik ki békés demonstrációkon, és nem veszik el egyik napról a másikra a családi adókedvezményt, a nyugdíjat, a béreket, ahogy azt a Gyurcsány-korszakban tették" - írták.

A jelentésből az is kimaradt - írták -, hogy a baloldali kispártok Kész Zoltán személyében Veszprémben egy olyan jelöltet támogatnak, aki kinyilvánította, hogy nem hisz az alapvető demokratikus értékekben, az általános választójogban és az esélyegyenlőségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.