Nyugdíjügyi országjárásra indul a párt

Aggódik a Jobbik: a férfiak várható életkora nem éri el a nyugdíjkorhatárt

300 ezer nyugdíjas ma 75 ezer forinttal kevesebbet kap.

2015.02.17 14:24MTI

Országjárásra indul a Jobbik, hogy megismertesse az emberekkel, milyen nyugdíjrendszert szeretne - mondta Sneider Tamás, a párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus felvetette, hogy az elmúlt hét évben folyamatos megszorítások érték a területet, és emiatt 300 ezer nyugdíjas ma 75 ezer forinttal kevesebbet kap. Kitért arra is, hogy a férfiak várható életkora nem éri el a nyugdíjkorhatárt.

Sneider Tamás felháborítónak nevezte és visszautasította, hogy előző nap a parlamentben az Emmi államtitkára azt válaszolta napirend előtti felszólalására, hogy a Jobbik az elmúlt öt évben nem foglalkozott nyugdíjkérdésekkel.

Emiatt úgy döntöttek, a február végén induló országos aláírásgyűjtési kampányuk mellett Facebook-csoportot hoznak létre, ahová azok csatlakozását és véleményét várják, akik egyetértenek azzal, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után.

Az alelnök bejelentette, hogy országjárásra indulnak, elsősorban megyeszékhelyeken tartanak lakossági fórumokat arról, hogy milyen nyugdíjrendszert szeretnének. Az első ilyen pénteken lesz Salgótarjánban

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.