Túllépés

Bemutatkozott az AQP Veszprémben is

Varga Péter Miklósné, az AQUILA PÁRT Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az időközi országgyűlési képviselő-választáson indított jelöltje, a párt elnöke sajtótájékoztatót tartott Veszprémben 2015. február 14-én.

2015.02.15 15:56ma.hu

Az eseményen a párt egyediségének bemutatásának keretében ismertették a "Túllépés" című tudományos, negyedévente megjelenő folyóiratukat, valamint a jelöltként indulás okát és célokat, továbbá megosztotta a párt az ajánlásgyűjtés tapasztalatait, és nem utolsó sorban válaszoltak az újságírók kérdéseire. Az AQUILA Párt veszprémi sajtótájékoztatójának hanganyaga a www.aqp honlap címlapján is megtalálható.


Az AQP bemutatkozás

Az AQP neve nem annyira ismert, mint kellene – szögezte le Varga Péter Miklósné. „17 éve Istennek fogadalmat tett emberekből áll a tagságunk, akik a szigorúbb keresztényi, hazugságmentes életre tettek fogadalmat. Kevesen vagyunk, de Avilai Szt. Teréz szerint „Jézus és én: mi vagyunk a többség”; kérjük, csatlakozzanak ehhez a valós többséghez, mert az erő itt van!
Senki sem áll mögöttünk, szabadok vagyunk, csak Istentől függünk! Mint említettem: a teljes és humánus, korrekt élet, a munkához való  jog és az esélyegyenlőséget adó társadalom az, amiért küzdünk. Nekünk fontos a nép szabadsága, nem lehet minden tettét beszabályozni pl. vasárnapi zárva tartás, gimnáziumok stb. helyzete.
Kevés pénzünk van, de a programunk jó. Kérjük azokat az embereket, akik kiábrándultak, hallgassanak meg minket, csatlakozzanak!
Segítsenek minket, hogy valós, igazságos Magyarországunk legyen. A veszprémi jelölteket végighallgattam - a parlamenti pártokéit kivéve- csak egy-egy pontra  koncentrálódik a mondandójuk, de nem hallottam semmi átfogó általános megoldást. Nekünk 2 éve fent van a honlapunkon a mindenre kiterjedő kb. 70 oldalas megvalósítható programunk, ami logikusan átforgathatná és ezzel igazságossá tenné a  rendszert. 
Annyit még elmondanánk, az AQP jelöltje(i) sem most, sem 2014-ben nem vett fel egy fillér állami támogatást sem. Nem ezért vagyunk, hanem azért, hogy elmondjuk, van más, valóban működtethető megoldás is, az, amit mi kínálunk. Mi nem utálkozni, viszályt szítani akarunk, hanem azt, ami a népnek jó, abban együttműködni a magyar politikai életben és a parlamentben.

Túllépés című tudományos, negyedévente megjelenő folyóirat

"A Túllépés online ingyen hozzáférhető negyedévente megjelenő lap, mely a mek.hu-n is elérhető, ISSN kóddal rendelkezik, így tudományos cikk is közölhető benne. Célunk, hogy az emberek gondolkodását a megszokott keretekből kirázzuk és újat adjunk. Ez az új a Túllépés lapban manifesztálódik. A tudományos felvilágosítás is célunk, mert csak gondolkodó nemzettel lehet nagy dolgokat megvalósítani. Van egy könnyedebb témájú AQP Magazinunk is, amelynek jelenleg a 3. évfolyama megy. Kérem, nézzék meg mindkettőt a honlapunkon! Jelöltként indulás oka és célok: Az emberekkel ezt az egészen másként működő Pártot és megoldásait is bemutathassuk. Belátom, sajnos nem sok esélyünk van, hogy a mi szavunkat is meghallják, de hátha… Meg kell tudni a veszprémi, hazám földje drága lakosainak is, hogy vagyunk, van igazi jó, őszinte megoldás, és mi meg tudjuk tenni (mert akarjuk), amit ígérünk. Kizárólag szakemberekkel dolgoznánk. Mi, az AQP (a legszélesebb vizsgálati jogköre lenne terveink szerint állami alkalmazottként) kizárólag csak ellenőrizhetnénk. Első lépésként – ha a parlamentbe jutnék – egy alkalmazottat a létesítendő korrupciót bejelentő telefonszám kezelésére állítnák rá. Köré gyűjtenénk egy önkéntesekből álló kivizsgálási csoportot és indokolt esetben hivatalból (mint parlamenti képviselő) eljárást kezdeményeznék minden valós korrupciós ügyben. Vizsgálnánk aszerint is, hogy minden törvényi rendelkezést hogy tartanak be és ha komoly eltérés lenne, azonnal feljelentéssel élnék. Ehhez persze a lakosság bizalma is kell, hogy lássák, mi senki felé sem vagyunk lefenyítve, megzsarolva, sem lefizetve."

Az ajánlásgyűjtés tapasztalatainak megosztása

"Rossz idő volt, de könnyen ment, 5 nap alatt összeszedtük az aláírásokat" - nyilatkozta Varga Péter Miklósné. "A veszprémi nép sokkal kulturáltabb, más, mint ahol eddig szedtünk. Hiába, innen származom. Beszélgettünk az emberekkel, elmondták a bajaikat. Érezhető volt a bazaltos lelkületük (akár a hegyek) és nagy igazságérzetük. Nagy szeretettel gondolok Ösküre, mintha otthon lettem volna. Őszinték voltak pl. egy 55 éves férfinek 10 éve nincs állása, reménye sem, anyja nyugdíjából élnek. Láttam egy 93 éves nénit egy varrógép társaságában, ezzel egészíti a kevéske nyugdíját, hogy megélhessen.
Ne mondják, hogy itt olyan nagyon jó a helyzet. Az emberek bejárni sem tudnak naponta, arra sincs pénzünk.
Az adórendszert kellene megreformálni. Ki kellene venni az alaptörvényből az 1 kulcsot és visszahozni a 3-at. Az adóterveink szerint kb. 150 000-ig  5%  lenne, a középső sáv  15 %, a magasabb fizetéseknél kb. 32%, de a felső sávból leírható lehetne – akár vállalkozó, akár  alkalmazott valaki —, jelentős, 1-12%-ig terjedő kedvezmény akkor, ha 3 dolgot megtesz: minél több embernek, több évig, főleg munkanélküliségben szenvedő helyeken biztosítja a munkát. Ekkor nem kellene az egykulcsos, gazdagoknak kedvező adó helyett minden héten új adókat kivetni.
Mi tudjuk, hogy a veszprémi térségben most nagyon megy a mézesmadzag húzogatás, de ezek csak időszakos dolgok. Nem kérdés, hogy mit akarnának jobban az  emberek: új uszodában fürödni vagy rendes (és nem köz-) munkába járva normális fizetésből eltartani a családjukat.
"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.