Tapolcai választás

Filemon Kristóf a Munkáspárt tapolcai jelöltje

Filemon Kristóf húszéves egyetemista a Munkáspárt országgyűlési képviselőjelöltje az áprilisi tapolcai időközi választáson.

2015.02.16 12:10MTI
MTI Fotó: Nagy Lajos

Thürmer Gyula pártelnök elmondta, azért döntöttek az indulás mellett, mert úgy érzik, a választás esély arra, hogy valamit javítsanak az Országgyűlés összetételén. Azt ugyan sem a veszprémi, sem a tapolcai választás nem fogja gyökeresen megváltoztatni, de "lehetőséget ad arra, hogy valami újat, frisset, eredetit vigyünk a parlamentbe" - tette hozzá.

A párt elnöke úgy fogalmazott: folytatva az elmúlt hónapokban megkezdett tendenciát, az új nemzedék fiataljainak egyikét indítják a választáson. Magyarázatul elmondta, hogy a képviselők túlnyomó többsége ott volt a parlamentben az elmúlt évtizedekben is, a fiatalokat viszont nem terheli felelősség ezen időszakért.

Filemon Kristóf, a Munkáspárt tagja, szolnoki születésű egyetemista. A párt színeiben Jászberényben országgyűlési, Szolnokon pedig polgármester-, és önkormányzati képviselőjelöltként indult a tavalyi választásokon.

A jelölt hangsúlyozta, szerinte Magyarországon a problémák nagyjából mindenhol ugyanazok. "A szegény ugyanúgy szegény Tapolcán, mint ahogyan Szegeden, Győrben, Sopronban (...). A nyugdíjasoknak, a munkanélkülieknek, a diákoknak ugyanazokkal a nehézségekkel kell szembenézniük" - jelentette ki. Megjegyezte, "a Magyar Munkáspárt az egyetlen párt, amelyik képes felemelni a szavát azért, hogy ebben az országban mindenkinek biztos munkája, biztos jövedelme és biztos jövője legyen".

A sajtótájékoztatón Thürmer Gyula üdvözölte Vlagyimir Putyin keddi magyarországi látogatását. Azt mondta: "a liberális erőknek nem leértékelni és alábecsülni kellene ezt a látogatást, hanem értékként kezelni", a kormánytól pedig "nagyobb bátorság és kevesebb magyarázkodás kellene". Hozzátette, a Munkáspárt szerint "Magyarország alapvető érdeke, hogy az Európai Unió és Oroszország között békés együttműködés legyen, és ennek mi is élvezzük a hasznát".

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

A voksolás hatvan település választópolgárait érinti: szavazhatnak Ábrahámhegy, Ajka, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Balatonrendes, Bazsi, Bodorfa, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyepükaján, Gyulakeszi, Halimba, Hegyesd, Hegymagas, Hetyefő, Hosztót, Kapolcs, Káptalanfa, Káptalantóti, Kékkút, Kisapáti, Kővágóörs, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Mindszentkálla, Monostorapáti, Nagyvázsony, Nemesgulács, Nemeshany, Nemesvita, Nyirád, Öcs, Pula, Pusztamiske, Raposka, Révfülöp, Rigács, Salföld, Sáska, Sümeg, Sümegprága, Szentbékkálla, Szentimrefalva, Szigliget, Szőc, Taliándörögd, Tapolca, Ukk, Uzsa, Veszprémgalsa, Vigántpetend, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalahaláp, Zalameggyes, Zalaszegvár választói.

MTI Fotó: Nagy Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.