Sokan segítenének

Kapós az ebolamisszó

A humántárca előzetes gyorsfelmérése szerint 100-200 szakember, köztük orvosok, sürgősségi ellátók, ápolók, műszakiak is szívesen indulnának Afrikába az ebolajárvány sújtotta vidékekre dolgozni.

2015.02.14 09:48MTI

A misszió kiválasztásával kapcsolatos pályázat pontos feltételeiről nincs még döntés, és a külügyi tárca arra sem tudott még válaszolni, hogy mikor indulhat útnak az öt-tíz főből álló csoport - írta a Népszabadság.

A magyar segítők más országok önálló orvoscsoportjainak lehetnek a tagjai, és a nyugat-afrikai országokban létesített ebolakezelő központokban végezhetik munkájukat. Egy-egy nemzetközi orvoscsoport általában három-hat hónapot tölt a betegek kezelésével, a segítők négy-hat hetenként válhatják egymást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.