Hadjárat

Simicska-Orbán-háború: Sesztáknál vesztették el a fonalat

Ekkor jöttek az első támadások a kormány intézkedései miatt? Mindenesetre Orbán még csak a szájára sem veszi...

2015.02.13 14:10ma.hu

"Sokáig azt láttam a Simicska-birodalomnál, hogy van szándék, hogy béke legyen" - mondta Brückner Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, aki szerint péntekig nehezen jöttek rá a bennfentesek is, hogy mi történik.

Seszták Miklós kinevezése volt az első, amikor nem értették, mi történik. "Akkor jöttek az első támadások a kormány intézkedései miatt" - tette hozzá. Lehet, hogy tervezett volt Simicska részéről ez az interjúáradat, lehet, hogy a demokráciáról, a Paksról akart valami erőset közölni, mondta a Figyelő rovatvezetője, aki szerint a konfliktusban az lesz a döntő, hogy ki milyen eszközöket vesz igénybe.

A Figyelő szerint Simicska Lajos végleg elvágta magát Orbánnál. A lap úgy tudja: a miniszterelnököt nem a stílus, hanem a nyilvános bírálat érintette kellemetlenül. De mi lesz a Simicska birodalommal? Összeroppan-e állami megrendelések híján? A lap szerint nem roppan össze, de a médiabirodalom biztosan megsínyli a konfliktust.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorának legvégén kérdezték Orbán Viktort a reklámadóról és az azzal kapcsolatos tiltakozásokról. A miniszterelnök kifejtette, hogy Magyarországon szükség van a reklámadóra és az abból származó bevételre, ettől nem tudnak eltekinteni. „Ezt be kell fizetni a közösség számára”- jelentette ki.

Simicska Lajost nem említette a műsorban, de nyilvánvalóan rá utalt, amikor azt mondta: „Hogy ki milyen stílusban, mit mond, hogy nem szeretne például adót fizetni, az másodlagos."

Az atv.hu cikke szerint a reklámadó miatt a két nagy kereskedelmi televízió az Európai Uniónál megtámadta a kormány döntését, eljárást indítottak, amit Orbán szerint jó lenne elkerülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.