30 százalék

Századvég: változatlan a Fidesz fölénye

A kormánypártok a teljes népességen belül 30 százalékon állnak, őket követi a Jobbik 16 és az MSZP 12 százalékkal.

2015.02.12 07:41MTI

Stabilizálódott a kormánypártok pozíciója, a Jobbik elmúlt időszakban tapasztalható erősödése ellenére változatlan a Fidesz-KDNP fölénye, a baloldali pártok támogatottsága pedig stagnál - derül ki a Századvég legfrissebb, februári közvélemény-kutatásából, amelyet a Napi Gazdaság csütörtöki száma közöl.

Eszerint a kormánypártok a teljes népességen belül 30 százalékon állnak, őket követi a Jobbik 16 százalékkal, a harmadik továbbra is az MSZP 12 százalékkal. Az LMP-re és a DK-ra 3-3, míg az Együttre a lakosok 2 százaléka adná szavazatát.

Más pártok támogatottsága összesen 2 százalékos, a magukat bizonytalannak vallók aránya pedig 32 százalék a felnőtt lakosságon belül a február 5-10. között készült közvélemény-kutatás eredményei alapján. A biztos pártválasztók körében is változatlan kormánypárti fölényt jeleztek az adatok. Ebben a közegben a Fidesz-KDNP 45, a Jobbik 25, az MSZP 19 százalékon áll. Az LMP és a Demokratikus Koalíció támogatottsága 4-4, az Együtté 2, míg más pártoké 1 százalék.

Ami a vezető politikusok megítélését illeti, a miniszterelnök esetében javulást mért a Századvég, ez szintén a kabinet megítélésének stabilitására utal: most a felnőttkorú lakosság 42 százalékának kedvező a véleménye Orbán Viktorról, ez az arány decemberben 40 százalék volt - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.