Illegális bevándorlás

Érzékelhető hatása van a merdarei átkelőn bevezetett szigorításoknak

Érzékelhetően csökkent hétfő délelőtt a magyar-szerb határ homokhátsági szakaszára érkező koszovóiak száma azt követően, hogy szigorításokat vezettek be a Koszovót Szerbiával összekötő merdarei átkelőn.

2015.02.09 15:52MTI

Sajtójelentések szerint az átkelőnél visszafordítják azokat az autóbuszokat, amelyekkel a koszovóiak eddig tömegesen jutottak át Szerbiába.

Az elmúlt napokban Ásotthalom és Mórahalom között néhány percenként bukkantak fel öt-tízfős csoportokban a zöldhatáron keresztül illegálisan magyar területre lépő koszovói állampolgárok, fiatal férfiak, illetve gyermekes családok. Hétfő délelőtt már lényegesen kevesebb határsértőt tartóztattak föl a két homokháti település körzetében a rendőrök.

A határsértők számának csökkenésére utal az is, hogy korábban a magyar-szerb határon található Kőrös-éri-főcsatorna partján több helyütt kupacokban álltak az eldobált ruhák, hétfő délelőtt az előző nap leesett hóban csak néhol látszottak a határon átvezető csapások.

A rendőrség a régi röszkei határátkelőhely közelében, egy hangárépületben több száz ember ideiglenes elhelyezésére alkalmas befogadóállomást alakított ki. Hétfőn a homokhátsági határszakaszról kisbuszokkal ide szállították az elfogott koszovói állampolgárokat, majd néhány órával később innen vitték őket tovább busszal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.