Szombaton

Nyílt napot rendez a szegedi egyetem

A programokra egyaránt várják a jelentkezési lapjukat most beadó végzős diákokat és a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató alsóbb évfolyamokba járó tanulókat.

2015.02.06 20:30MTI

Magyarország egyik legnagyobb, legszínvonalasabb, legelismertebb felsőoktatási intézményének gyakorlatilag az összes képzési területet felölelő kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nyílt napján szombaton - tájékoztatott Újszászi Ilona szóvivő.

A programokra egyaránt várják a jelentkezési lapjukat most beadó végzős diákokat és a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató alsóbb évfolyamokba járó tanulókat, valamint szüleiket is.

A továbbtanulásukat jövőre vagy később tervező diákok választását az egyetem honlapján képzési orientációs teszt is segíti.

Az érdeklődők az universitas központi épületében fölállított standoknál közvetlenül a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket. A végzősök a helyszínen jelentkezési lapjaikat is kitölthetik a kihelyezett számítógépeken, és az adminisztrációs feladathoz segítséget is kapnak.

A díszteremben "szülői értekezlet" tartanak a jelentkezés benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a tájékozódási csatornákról és lehetőségekről, valamint a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról a diákok, szülők és pedagógusok részére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.