Magyarország összefogott

Fidesz: Brüsszel szerint is jobban teljesítünk

A Fidesz szerint tovább erősödik Magyarország és ezt az Európai Bizottság is így látja: a brüsszeli előrejelzés alapján is folytatódik a gazdasági növekedés.

2015.02.05 19:18MTI

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója csütörtökön arra reagálva közölte ezt, hogy az Európai Bizottság úgynevezett téli gazdasági előrejelzése szerint az idén 2,4 százalékos, jövőre 1,9 százalékos magyar GDP-növekedést vár, ami alacsonyabb a 2014 őszi előrejelzésnél. Ugyanakkor a költségvetési hiány mértékét 2,8-ról 2,7 százalékra csökkentették a friss előrejelzésben.

A Fidesz szerint tovább erősödik az ország pénzügyi helyzete is: csökken az államadósság, az ország sérülékenysége, és kisebb lehet az államháztartási hiány is. Hozzátették: Magyarország teljesítményének jó megítélése garancia az újabb befektetésekre és a munkahelyteremtésre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.