Nemzetpolitika

MSZP: nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a nagy baj!

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke szerint a nemzet valódi tragédiája a több százezer megélhetési okokból kivándorolt magyar problémája. A magyar kormánynak végre velük kellene foglalkoznia.

2015.02.05 16:31MTI
Fotó: archív

Az MSZP szerint nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás a magyar nemzet egyik legsúlyosabb kérdése.

Harangozó Tamás, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese  közleményében hangsúlyozta, 2009-hez képest nem több, hanem háromezerrel kevesebb Európai Unión kívülről származó külföldi él Magyarországon. A képviselő szerint éppen ez mutatja, hogy az utóbbi években megnövekedett számú menedékkérő számára Magyarország nem cél-, csak tranzitország.

"A 4 millió szegénységben élő országa - amivé a Fidesz kormányzása tette hazánkat - még a Balkánról, Közel-Keletről és Afrikából érkező menekültek szemében sem tűnik vonzónak" - fogalmazott Harangozó Tamás.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke közölte, a nemzet valódi tragédiája a több százezer megélhetési okokból kivándorolt magyar problémája. A magyar kormánynak végre velük kellene foglalkoznia - hangoztatta.

Az ellenzéki politikus arra is felszólította a kormányt, hogy hangulatkeltés helyett a törvények betartása és a magyar emberek biztonsága érdekében készítse fel a rendészeti szerveket és a bevándorlási hivatalt a menekülthullám kezelésére.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtök reggel számolt be a Fidesz- és a KDNP-frakció szerdán kezdődött évadnyitó üléséről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Mint mondta a frakcióülésen fontos szerepet kapott a megélhetési bevándorlás kérdése. Azt Orbán Viktor szerint nullára kell szorítani, "be kell reteszelni Magyarország ajtaját", egyetlen megélhetési bevándorlóra sincs szükség - mondta a frakcióvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.