A kicsi a kórházban halt meg

Halálos csapást mért kétéves nevelt lánya fejére

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a Pest Megyei Főügyészség azt a tápiószelei férfit, aki tavaly januárban halálos csapást mért kétéves nevelt lánya fejére.

2015.02.05 10:15MTI

Gyugyi Csilla, a főügyészség szóvivője elmondta, hogy a most benyújtott vádirat szerint a férfi és élettársa tápiószelei lakásukban az asszony négy gyerekét, és egy közös gyereket neveltek, a család szociális juttatásokból, a vádlott pedig alkalmi munkájából élt.

A vádlott 2014 januárjában két gyerekkel, közöttük kétéves nevelt lányával egyedül maradt a házban. Miután megebédeltette a kicsiket, máig tisztázatlan okból egy hosszúkás, tompa kemény tárggyal, nagy erővel a gyerek fejére ütött - ismertette a feltárt bizonyítékokat a szóvivő.

A kislány egy-két percen belül elvesztette az eszméletét, ezért a férfi értesítette a mentőket. A sikeres újraélesztéssel, illetve az ezt követő szakszerű orvosi ellátással csak a gyerek életben maradását lehetett meghosszabbítani, két nap múlva azonban a kórházban meghalt. Arcán és testén korábban keletkezett véraláfutásos sérüléseket is találtak.

A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akit előzetes letartóztatásba helyeztek - tette hozzá Gyugyi Csilla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.