Útdíj

LMP: a módosítások után sem lett igazságosabb az útdíj

Az LMP szerint a januárban bevezetett útdíj hátrányos helyzetbe hozza a vidéken élőket a fővárosban, a központi régióban élőkkel szemben.

2015.02.02 17:12MTI

Sallai R. Benedek, a párt országgyűlési képviselője hétfői közleménye szerint januárban csak az derült ki, hogy az útdíj eleve elhibázott, csak az emberek megsarcolására alkalmas.

Az útdíj igazságtalanságát a képviselő álláspontja szerint a vidéken élőkkel szemben bizonyítja, hogy a megvásárolt matricákért a főváros térségében és a központi régióban használhatják az autósok a legtöbb autópályát, az egy kilométerre vetített útdíj itt a legalacsonyabb, míg Veszprém megyében ennek a tízszerese.

Hozzátette: az LMP szerint csak a használatarányos útdíj-rendszer lenne igazságos és arányos megoldás - írta a képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.