Merkel Budapesten

Német kancellár: fontos a párbeszéd

A társadalmi párbeszéd jelentőségét méltatta Angela Merkel hétfőn az Országházban.

2015.02.02 15:04MTI

A német kancellár, aki egynapos budapesti látogatásra érkezett hétfőn, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő sajtótájékoztatójukon kiemelte: a magyar kormánynak nagy többsége van, de az ellenzék, a civil társadalom és a média szerepét is értékelni kell.

Angela Merkel az ukrajnai helyzettel, az energiaellátással kapcsolatban hangsúlyozta az energiaforrások diverzifikálásának jelentőségét is, mint mondta, a kiszámítható és megbízható energiaellátásért kell dolgozni.

A német kancellár kérdésre válaszolva közölte: az illiberális szóval a demokráciával összefüggésben nem tud mit kezdeni.

MTI Fotó: Illyés Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.