Feladatszabó

Létrejön a Honvédelmi Minisztérium beszerzési hivatala

A honvédségi beszerzések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében februárban megalakul a Honvédelmi Minisztérium (HM) Beszerzési Hivatal.

2015.01.27 14:29MTI
Facebook/honvedelem.hu - Rácz Tünde

Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden Budapesten, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén az idei év legnagyobb feladatának az illetményemeléssel összekötött katonai életpályamodell bevezetését nevezte, egyúttal hangsúlyozta, a bővülő források felhasználásával folytatni kell a hadfelszerelés modernizációját, az elavult eszközök cseréjét, kiemelt figyelemmel a helikopterbeszerzésre.

Mindemellett az eddigi kiváló színvonalon kell folytatni a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalását, különösen az új afganisztáni misszióban, a balti légtér védelmében, a NATO gyorsreagálású erőiben, valamint a V4-EU harccsoportban - mondta Hende Csaba. Hozzátette: a Balkán stabilitása továbbra is kiemelt fontosságú, így ha szükséges, a Magyar Honvédség készen áll arra, hogy akár új feladatokat is vállaljon elsősorban Bosznia-Hercegovinában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.