Nébih

Három és fél tonna gyanús húst foglaltak le egy fővárosi nagykereskedésben

Egy fagyasztóban hegyekben állt a jelöletlen, tiltott módon lefagyasztott sertésfej és sertésapróhús.

2015.01.26 09:24MTI

Több mint három és fél tonna lejárt, illetve ismeretlen eredetű húst foglaltak le egy fővárosi húsnagykereskedésben, a bírság várhatóan milliós nagyságrendű lesz - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn.

A közlemény szerint a múlt heti ellenőrzésen több szabálytalanságot is találtak az engedéllyel rendelkező nagykereskedés telephelyén. Egy fagyasztóban hegyekben állt a jelöletlen, tiltott módon lefagyasztott sertésfej és sertésapróhús, amelyből több mint két tonnát koboztak el. A hűtőkamrában lejárt, ismeretlen eredetű csirkeszárnyat és húskészítményt, valamint belsőségeket is raktároztak. Összesen 3638 kilónyi terméket semmisítettek meg.

A nagykereskedelmi egységben szabálytalan módon együtt tárolták a csomagolt és csomagolatlan termékeket, emellett a telephely higiéniai állapota sem volt megfelelő - írták.

Hozzátették: az ügy összetettségére való tekintettel még nem állapították meg a bírság összegét, de várhatóan milliós nagyságrendű lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.