Február 17.

Megvan a Putyin-vizit - és a várható tüntetések - időpontja

Február 17-én érkezik Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök - jelentette be Szijjártó Péter a TV2 Mokka című műsorában.

2015.01.21 08:43ma.hu
Forrás: youtube.com

Vlagyimir Putyin legutóbb 2006-ban járt Budapesten, akkor az üzleti kapcsolatok megerősítése miatt tárgyalt a Gyurcsány-kormánnyal. Korábban nagy volt a titkolózás a találkozó pontos időpontjáról. Január 12-én az orosz elnöki hivatal az Origo megkeresésére azt írta, hogy a budapesti tárgyalás napjáról egyelőre nincs információjuk, az ugyanis még nem szerepel az elnök naptárában.

Szijjártó Péter a szerda reggel jelentette be, hogy már megvan a látogatás pontos időpontja. A külgazdasági- és külügyminiszter a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 17-én utazik Budapestre.

Ezzel egyidőben tüntetés is várható Budapesten. Ahogyan arról az Origo is beszámolt, ezt már korábban bejelentették a rendőrségen. A "Nem leszünk Putyin gyarmata!" elnevezésű megmozdulást a 60 ezren a magánnyugdíjakért Facebook-csoport szervezi.

A demonstrációra szerintük azért van szükség, mert - mint mondják - Orbán Viktor kormányfő kiszolgáltatja hazánkat az orosz elnöknek. A Százezren az internetadó ellen csapatával karöltve, ők fognak majd tüntetni egy nappal, azaz február elsején Angela Merkel német kancellár magyarországi látogatása előtt is. Mint mondják, megmozdulásukkal Orbán Viktor kormányfő "elnyomó politikájára" szeretnék felhívni.

Szijjártó Péter Angela Merkel budapesti érkezése kapcsán a műsorban azt mondta, hogy Magyarország számára Németország a legfontosabb külkereskedelmi partner. A német kancellát látogatása hazánk külpolitikájának az elismerése - hangsúlyozta a külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy Angela Merkel személyesen is jó kapcsolatban van a magyar vezetőkkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.