Figyelemmel kísér

Útdíj: az EMMI megnyugtató megoldásokon gondolkodik

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az útdíjrendszer próbaüzeme alatt figyelemmel kíséri a tárcát érintő észrevételeket, konzultál és megnyugtató megoldásokon gondolkodik.

2015.01.16 18:58MTI

Ezt a tárca arra reagálva közölte pénteken, hogy az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke, Korózs Lajos (MSZP) ugyancsak pénteken kérdéseket intézett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez. A szocialista politikus egyebek mellett arra kért választ, hogy téma volt-e a kormány legutóbbi ülésén egyes D1-es kategóriába sorolt járművek matricadíjának eltörlése, és ha igen, döntöttek-e a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők és a szociális támogató szolgálatot teljesítő kisvállalkozások útdíjmentességéről.

Az Emmi az útdíjrendszer próbaüzemének ideje alatt folyamatosan figyelemmel kíséri a tárcát is érintő észrevételeket és tapasztalatokat, konzultál az érintett szakmai és társadalmi szervezetekkel, és a felvetett kérdésekre vonatkozóan megnyugtató megoldási javaslatokon gondolkodik - olvasható a minisztérium közleményében.

Hozzátették: a kormány a többi között "családi adókedvezménnyel, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítésével, rezsicsökkentéssel segíti az embereket és a családokat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.