Alapfokon

A jelnyelvet is megtanulhatják a betegjogi képviselők

Az 50 órás alapfokú képzés 2015. első félévében Pécsen, Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon, Zalaegerszegen és Budapesten indul el.

2015.01.15 12:11MTI

A jelnyelvet is megtanulhatják az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) dolgozói - írta a központ csütörtökön honlapján.

Közleményük szerint: az OBDK - figyelembe véve az elmúlt évek szakmai tapasztalatait és szem előtt tartva a sérülékeny társadalmi csoportok ellátásának fontosságát - a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével együttműködve jelnyelvi tanfolyamon való részvételt biztosít minden munkavállalója számára.

Az 50 órás alapfokú képzés 2015. első félévében Pécsen, Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon, Zalaegerszegen és Budapesten indul el.

"Az OBDK jogvédelmi tevékenysége során ezen szolgáltatás nyújtásával is támogatni kívánja az érintettek esélyegyenlőségét" - hangsúlyozta a szervezet közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.