Eltakart arc

Megkezdődött a V. László-per: nem tetszett a kattingatás

Zárt ajtók mögött megkezdődött V. László és társai vesztegetési ügyének tárgyalása szerda reggel a Debreceni Törvényszéken.

2015.01.14 10:29MTI
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

V. Lászlót rendőrök vezették be a bíróság épületébe, óriási sajtóérdeklődés mellett. Ezt látva a vádlott eltakarva az arcát, odaszólt a fotósoknak és operatőröknek: "szégyelljék magukat, látják, hogy nem járulok hozzá, mégis kattintgatnak".

Vatai István hadbíró alezredes katonai tanácsa zárt ajtók mögött kezdte meg a tárgyalást. A vádlottak többsége civil, de rendőr, tűzoltó, pénzügyőr is van közöttük, ezért katonai tanács előtt folyik a per.

A tárgyalást azért tartják zárt ajtók mögött, mert az eljárásra a legszigorúbb minősítés vonatkozik. Mivel a kilencvenoldalas vádirat is tele van titkosított adatokkal, maga a vád sem publikus, a vádismertetés sem lesz az, és csak az eljárás végén, az ítélet rendelkező részét olvassák fel nyilvánosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.