Virrasztás

Az etiópiai merénylet magyar áldozataira emlékeznek Szegeden

Beszélgetéssel, filmvetítéssel, zenés műsorral és virrasztással emlékeznek a három éve januárban Etiópiában magyar kutatókat ért terrortámadás áldozataira, Fábián Tamás geográfusra és Szabad Gábor kutatóorvosra az elhunytak barátai, munkatársai csütörtökön Szegeden.

2015.01.14 00:30MTI
freedigitalphotos.net/Chris Sharp

A Bálint Sándor Művelődési Házban az emlékest megnyitója után az expedíció két tagja, Gruber László és Szilasi Péter tart előadást. Ezt filmvetítés követi: az érdeklődők válogatást láthatnak Fábián Tamás saját készítésű útifilmjeiből, bemutatják a többi között az 1991-es izlandi útján forgatott alkotását. Ezután a külföldi és magyar retrotánczenét játszó Memphis együttes ad koncertet.

A szegedi kutatókból álló turistacsoportot 2012. január 17-én érte támadás Etiópia Afar térségében, az Erta Ale vulkán közelében. A merényletben életét vesztette az 53 esztendős Fábián Tamás szegedi geográfus, a 39 éves kutató bőrgyógyász, Szabad Gábor, valamint két német és egy osztrák állampolgár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.