Útdíj

Ez most a próbaüzem: Orbán az útdíjról

Ez az időszak január harmadik hetében lezárul. A kabinet azután tekinti át a próbaüzem tapasztalatait, és levonja az "értelmes" következtetéseket (az idézőjel a kiadott MTI-anyagban szerepel - a szerk.).

2015.01.09 08:22MTI

Jelenleg a próbaüzem zajlik - mondta az új autópályadíj-rendszerről Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő arra kért mindenkit, hogy "most szólaljon fel (...), most tiltakozzon" a megyei e-matricák ügyében, mert ez az időszak január harmadik hetében lezárul. A kabinet azután tekinti át a próbaüzem tapasztalatait, és levonja az "értelmes" következtetéseket. Februárban a rendszer már végleges formájában működhet - tette hozzá.

Orbán Viktor jónak nevezte a megyei e-matricák rendszerét, de azzal egyetértett, hogy ha például valaki egy másik megye területén hajt le a sztrádáról, mert ott van az első lehajtó, akkor ne kelljen két megyei matricát megvásárolnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.