Érdeksérelem

A KEHI rágalmazás miatt feljelentette az LMP-s szakszóvivőt

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tett Hadházy Ákos LMP-s szakszóvivő ellen.

2015.01.08 17:59MTI

A KEHI csütörtöki közleménye szerint felmerül a gyanúja annak, hogy Hadházy Ákos szándékosan, a KEHI lejáratása céljából állított valótlanságokat csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus egyebek mellett azt mondta, a közpénzek elköltésének ellenőrzésére hivatott intézmény is „sikeresen tünteti el” az uniós pénzeket. Hadházy Ákos egy olyan beszerzés részleteit ismertette, amelyben 17 millió forintot költött el a Kehi szervezetfejlesztési tanulmányok készíttetésére, és amelyre mindössze két, a témában referenciával nem rendelkező céget hívott meg.

A KEHI szerint az Államreform Operatív Programban 27 millió forint uniós támogatást nyertek el szervezetfejlesztésre, amellyel a jogszabálynak megfelelően elszámoltak. Közölték: nem igaz, hogy 17 millió forintot költöttek tanulmányokra, nem két céget hívtak meg, hanem hármat, ezek rendelkeztek referenciával, és az sem igaz, hogy a projekt egyetlen eredménye egy háromoldalas elnöki utasítás, mivel csak a projekt eredményeiről szóló összefoglaló 28 oldal terjedelmű.

Jelezték, hogy a megkötött valamennyi szerződés nyilvános: teljes terjedelmében megtalálható a KEHI honlapján, ezért merül fel a gyanú, hogy Hadházy Ákos szándékosan, a KEHI lejáratása miatt állított valótlanságokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.