Államháztartás

A központi alrendszer 2014. évi hiánya 825,7 milliárd forint

Ez 325,8 milliárd forinttal alacsonyabb a módosított előirányzatnál, annak 72 százaléka. Az adatok megerősítik a kormány várakozását, hogy az uniós módszertan szerinti hiány tavaly a GDP 2,9 százalékánál alacsonyabb lehetett.

2015.01.08 17:05MTI

Tavaly decemberben a központi alrendszer hiánya 111,9 milliárd forint volt, ezen belül - a központi költségvetés és a társadalombiztosítási alapok egymás közötti technikai átcsoportosításának is köszönhetően - a központi költségvetés 101,1 milliárd forint többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 192,5 milliárd forint, az elkülönített állami pénzalapok pedig 20,5 milliárd forint hiányt mutattak.

A központi költségvetés 2014. december végi pénzforgalmi adatai a kormány várakozásaihoz képest is kedvezőbben alakultak - közölte az előzetes számok alapján Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormány.hu portálon.

Az államháztartás központi alrendszerén belül a központi költségvetés 837,1 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 5,7 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 5,7 milliárd forintot meghaladó szufficittel zárták a 2014-es évet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.