MostMi

Összeállt az operaházi tüntetés programja, mutatjuk!

A Facebookon fellelhető információk hivatottak orientálni az évfordulós megmozdulás résztvevőit.

2015.01.02 10:49ma.hu
Forrás: Facebook

"A 2012. január 2-ai, az önkényes alkotmányozás elleni tiltakozó tömegtüntetés harmadik évfordulóján demonstrációt szervezünk az Operaház elé.

Összeállt a tüntetés programja, mutatjuk!

Felszólalnak:
Várady Zsolt - a MostMi társadalmi kezdeményezés egyik elindítója
Somody Bernadette - az Eötvös Károly Intézet igazgatója
Udvarhelyi Tessza - a Közélet Iskolája társalapítója
Csizi Zsolt - A Város Mindekié aktivistája
Madarász Csaba - részvételi demokrácia szakértő
Vágó Gábor - magyar állampolgár
Kálmán László - nyelvész
Takács Bori - a MostMi társadalmi kezdeményezés másik elindítója
Konferál: Cseh Katka

A tüntetés rendőrségi bejelentői: Takács Bori és Takács Flóra
A tüntetés szervezői köre: Kováts Virág, Kóczán Andrea, Lang András,
Szalai-Szabó István, Takács Bori, Várady Zsolt

Szolgálati_Közlemény_1: Az Oktogon felől gyertek, arra fog nézni a színpad, a földalatti nem fog megállni az Operánál! Szolgálati_Közlemény_2: A tüntetés költségeihez hozzá tudtok járulni, ha elutaltok valamennyi, akármennyi pénzt erre a bankszámlára: Takács Borbála, 16200106-11551328 / külföldről IBAN: HU10 1620 0106 1155 1328 0000 0000 és SWIFT: HBWEHUHB

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segít összedobni azt a pénzt, amibe a rendezvény kerül, az elszámolásunk természetesen nyilvános lesz.

Szolgálati_Közlemény_3: Nem áll módunkban moderálni a sok bejegyzést és kommentet, ami a facebook-on érkezik, de ez nem jelenti azt, hogy ne határolódnánk el az összes szélsőséges hangnemben vagy tartalommal megszólaló embertársunk véleményétől nagyon határozottan.

2014 végére tagadhatatlanná vált, hogy a magyarországi politikai, gazdasági és értelmiségi elit nem rendelkezik azzal a tudással, látással és eréllyel, ami a kiút záloga lehetne, praktizáló és véleményformáló többségük gondolattalansága, reflektálatlansága és felelőtlensége kiábrándító. A társadalom elfordult a közügyektől, kiábrándult a politikából, az együttműködés és az egymásért tevés értékei elvétve mutatkoznak csak, az atomizálódás és izolálódás folyamatai zajlanak.

Az idei (2014-es - a szerk.) három választást kísérő és követő társadalmi és politikai apátia és letargia azonban idén ősszel váratlanul megtört: soha nem látott demonstrációs hullám söpört végig az országon. Október 23-án csendes párezer emberrel kezdődött, négy napra rá az internetadó ellen tüntető tízezrekkel folytatódott. Azóta az amerikai kitiltási botrányba keveredett adóhatósági vezetők ellen, a súlyos korrupció, az oktatás problémái, a jövő évi költségvetés embertelensége ellen is tiltakozó tömegek vonulnak az utcára hétről hétre.

Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban.

MostMi! Most, mert ha most nem, félő, hogy nem éljük már meg, hogy az ország megváltozzon. És mi, azaz mindannyian, akik ezt a változást szeretnénk, mert 25 éve hiába várjuk ennek a munkának az elvégzését azoktól, akik a képviseletünkre jelentkeztek."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.