Külföldi sajtó Magyarországról

Gazeta Wyborcza: Orbán túl sok csoport érdekét sérti

A hét eleji tüntetésekről közölt véleménycikket a Gazeta Wyborcza lengyel baloldali liberális napilap.

2014.12.19 14:37MTI

A cikk szerzője, Michal Kokot, úgy látja, a tüntetések fő oka az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök túl sok csoport érdekét sérti.

A Fidesz-kormány az önkormányzati választások után még töretlennek tűnő, jelenleg csökkenő népszerűségét Orbán azzal próbája menteni - véli a cikkíró - hogy tovább mélyíti a konzervatív-liberális konfliktust a magyar társadalomban. Ezért próbálták bevezetni a kötelező drogteszteket, a tervezett program a konzervatív szavazók rokonszenvét növelte volna. Hatása azonban éppen ellenkező volt, a társadalom nem csillapodó felháborodását nemcsak a drogtesztek váltják ki, hanem a korrupció, a tekintélyelvű kormányzás és a sajtószabadság korlátozása is - fejti ki Kokot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.