Ónos eső

Bakondi: az ország több pontján is veszélyes a helyzet

"Talán a legkomolyabb helyzet Dobogókő térségében alakult ki, ahol az áramellátás nagyvezetékei is megsérültek. Itt melegedőhelyet alakítottunk ki, aggregátorokat szállítottunk a helyszínre és a katasztrófavédelem, illetve a rendőrség erői házról házra járnak, hogy meggyőződjenek arról, senki nem maradt a fűtés nélküli lakásokban."

2014.12.01 20:07MTI

Veszélyesnek és bonyolultnak nevezte az ónos eső, illetve a fagy miatt az ország több pontján is kialakult helyzetet Bakondi György hétfőn este az M1 Híradójában.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója az mondta: a fővárosban a Normafa, illetve a Svábhegy térségében főleg a kidőlt fák és a leszakadt faágak okoztak nagyon komoly problémát, néhány helyen pedig az elektromos vezetékek is megrongálódtak.

"Ezzel együtt az erőfeszítéseink sikerrel jártak, mert ugyan konvojban, de mindenkit haza tudunk juttatni" - hangsúlyozta. Buszokat is munkába állítottak és a rendőrség is segít a konvojok kísérésében - tette hozzá. Pest s Heves megyében - elsősorban az erdős területeken - hasonló a helyzet: a fakidőlések jelentős problémát okoztak, volt olyan helyszín is, hol egy gázcsonkot rongált meg egy lezuhanó fatörzs - ismertette.

Több helyen is járhatatlanok az utak - mondta, hozzátéve, hogy jelentős erőfeszítéseket tesz a katasztrófavédelem az utakat megtisztítására és a forgalom biztosítására.

"Talán a legkomolyabb helyzet Dobogókő térségében alakult ki, ahol az áramellátás nagyvezetékei is megsérültek. Itt melegedőhelyet alakítottunk ki, aggregátorokat szállítottunk a helyszínre és a katasztrófavédelem, illetve a rendőrség erői házról házra járnak, hogy meggyőződjenek arról, senki nem maradt a fűtés nélküli lakásokban" - mondta.

Előreláthatólag a helyzet nem javul majd éjszaka, néhol havazás válthatja az esőt - figyelmeztetett a főigazgató, aki azt kérte, hogy az emberek mindenképpen tájékozódjanak mielőtt útnak indulnak, és számítsanak útlezárásokra, illetve a forgalom lassulására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.