Ónos eső

Megnyitották a XII. kerületi Eötvös utat

A lakókat tízes konvojokban kísérik az ónos eső miatt veszélyessé vált útszakaszon.

2014.12.01 18:47MTI

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere hétfő este azt mondta az MTI-nek, hogy a környéken lakók hazamehetnek a korábban lezárt úton, miután az erdészet szakemberei és a tűzoltók levágták a nagyobb ágakat.

A korábban a Konkoly-Thege Miklós úton a Központi Fizikai Kutatóintézetben (KFKI) ragadt dolgozók a XI. kerület felé távozhattak; az óvodásokat, iskolásokat pedig szüleik, illetve az önkormányzat kisbusza hozta le a magasabban fekvő területről.

A polgármester fontosnak tartja, hogy a Normafa környékén senki ne hagyja el otthonát éjszaka, mert a fagy és a folyamatos eső miatt tovább nő a fákra nehezedő súly. Azt tanácsolta: aki teheti, reggel ne menjen munkába. Pokorni Zoltán azt is kérte, hogy a környéken lévő óvodákba, iskolákba - Normafa úti, Őzike, Pingvin, Művész utcai óvodákba, Tüskevár iskolába, valamint a Csillebérci tábor területén lévő magánintézményekbe - ne vigyék reggel a gyermekeket.

Kitért arra is, hogy a kerületi óvodák, iskolák közétkeztetését is a Normafa környékéről látják el, de meg tudják oldani a kiszállítást. Arra is felhívta a figyelmet, hogy éjszaka is lehetnek áramszünetek, ezek elhárításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

A polgármester a helyzet miatt azt javasolta, hogy a lakosság keresse fel az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalát, a Hegyvidék - Több mint kerület-et, ahol folyamatos a tájékoztatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.