Példaérték

Átadták a Mindennapok hősei díjakat

"Fontos, hogy legyenek közöttünk olyanok, akik teljesítményükkel, kitartásukkal, szorgalmukkal vagy önzetlenségükkel példaként szolgálhatnak a társadalomnak."

2014.11.29 19:27MTI
MTI/Nagy Lajos

Navracsics Tibor szerint ahhoz, hogy egy közösség tudjon létezni és erős tudjon maradni, hősökre, példaképekre van szüksége. Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa erről a Mindennapok hősei című rendezvény díjátadó ünnepségén beszélt szombaton Veszprémben.

Navracsics Tibor, az est fővédnöke elmondta, fontos, hogy legyenek közöttünk olyanok, akik teljesítményükkel, kitartásukkal, szorgalmukkal vagy önzetlenségükkel példaként szolgálhatnak a társadalomnak. Mihalovics Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kabinetfőnöke kiemelte, az esemény különlegessége az, hogy fiatalok állítanak példát egy közösségnek.

Mint mondta, advent időszakában az emberek többsége számot vet a múló évvel és elkezdi tervezni a jövőt. A díjazottak számvetése lehet a mi tervünk a jövőre nézve - fogalmazott a kabinetfőnök. Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere leszögezte, a díjazottak mindegyike hivatásként éli meg munkáját, különös figyelmet fordítva embertársaira. Úgy fogalmazott, jó olyan városban élni, ahol az emberek törődnek egymással.

A Mindennapok hősei díjátadó ünnepséget egy helyi civil szervezet, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány szervezte. Városszerte tizennégy helyszínen helyeztek el szavazatgyűjtő urnákat, csaknem egy hónapon keresztül öt kategóriában várták a jelöléseket - mondta el az MTI kérdésére Szalay Zsolt, a rendezvény főszervezője. Közlése szerint összesen mintegy háromezer szavazat érkezett.

Egészségügyi dolgozó kategóriában Somogyi Erika, az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésirányítója, tűzoltó-katasztrófavédelmi munkatárs kategóriában Nádai Tamás százados, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának vezetője, szociális munkás kategóriában Bodó Gergely, a VKTT Egyesített Szociális Intézményének szociális segítője, rendőr kategóriában Miklósi György főhadnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály körzeti megbízotti alosztályának vezetője, sportoló kategóriában pedig Pásztor Bence, a VEDAC kalapácsvetője vehette át az elismerést.

MTI/Nagy Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.