A kormány határozatba foglalta

Rábakeresztúri hulladékégető ügy: az országhatártól távolabb épüljön

A kormány szerdán határozatba foglalta a hivatalos magyar álláspontot a rábakeresztúri (Heiligenkreuz) hulladékégetővel kapcsolatban, eszerint arra kéri az osztrák felet, hogy a hulladékégető az országhatártól távolabb épüljön - mondta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerdán kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

2008.09.10 15:30MTI

A kormány mindezt Szentgotthárd és térsége fenntartható fejlesztésére, a környezet védelmére és a társadalmi támogatottság hiányára hivatkozva kéri az osztrák féltől. 

Szabó Imre elmondta: kedden találkozott osztrák kollégájával Josef Pröll környezetvédelemért felelős miniszterrel, a találkozón megállapodtak abban, hogy közös konzultatív csoportot hoznak létre, amely Burgenland és Szentgotthárd képviselőinek bevonásával keres politikai megoldást az égető helyének kérdésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.