Változások

Januártól új főszerkesztő a HVG élén

Január elsejétől Sztaniszláv András főszerkesztő irányítása alatt, integrálva folytatja tevékenységét a HVG print- és online-szerkesztősége.

2014.11.17 16:56MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A hvg.hu-n olvasható közlemény szerint Sztaniszláv András újságírást, majd médiamenedzsmentet tanult a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, vendéghallgató volt a University of California (Berkeley) Graduate School of Journalism szakán, ahol oknyomozó újságírás-, sportújságírás- és magazinkészítés-képzésen vett részt.

A 35 éves kommunikációs szakember legutóbb Bristolban, az Európa Zöld fővárosa 2015. címet elnyerő város vezetésének megbízásából e projekten és a Bristol's BIG Green Week fesztivál megvalósításán dolgozott.

Előzőleg csaknem tíz éven át a PersonaR Kommunikációs Tanácsadó Kft. vezető partnere volt, ahol stratégiai PR-tanácsokat adott magyar és nemzetközi cégeknek. Dolgozott egyebek között a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként, a Hamu és Gyémánt Kiadónál lapigazgatóként és kisebb magazinok szerkesztőjeként.

A hvg.hu azt írta: a főszerkesztő kiválasztásánál a print- és internetes szakmai tudás mellett fontos szempont volt a nemzetközi tapasztalat és kapcsolatrendszer, a sokoldalúság, az innovatív gondolkozás és a politikai függetlenség. Az új főszerkesztő első nagy feladata a szerkesztőségi integráció megvalósítása lesz.

Ezen belül a hetilap és a hírportál stratégiájának összehangolása, a szükséges változtatások végrehajtása, a HVG tartalomszolgáltatási tevékenységének megerősítése, bővítése áll majd munkája középpontjában.

Sztaniszláv András kinevezése a HVG Zrt. új egyedüli tulajdonosának, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt.-nek a határozatával válik hatályossá, amely a múlt héten vette át a kiadó irányítását.

A HVG Zrt. egyszemélyes részvénytársaságként működik tovább, vezérigazgatója továbbra is Szauer Péter lesz - olvasható a cikkben. A HVG hetilapot jelenleg Jakus Ibolya, az online kiadást Neizer Anita irányítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.