Adócsalás

Az LMP független vizsgálatot sürget a NAV-nál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a több mint egy éve napvilágra került áfacsalási botrány és a mintegy egy hónapja kirobbant amerikai beutazási tilalom ügyében még semmi sem tudható.

2014.11.13 16:10MTI
MTI fotó: Máthé Zoltán

Szél Bernadett, az LMP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: kerül, amibe kerül, tart, ameddig tart, de végezzék el a vizsgálatot és annak eredményét hozzák nyilvánosságra.

Szerinte e nélkül az adóhivatal nem mossa le magáról annak vádját, hogy asszisztál az áfacsalásokhoz, ezért a képviselő jelképesen átnevezte az intézményt, és az újságírók előtt egy táblát helyezett el a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóságának épületén,. Ezen az szerepelt: Nemzeti Adó- és Vámelkerülési Hivatal. (Később egy adóhivatali munkatárs kijött az épületből, és még a sajtótájékoztató alatt letépte a falról a táblát.)

Szél Bernadett hozzátette: az ügyek eltussolásában a kormány is cinkostárs, hiszen meglenne a lehetősége azok kivizsgálására, mégsem teszi meg azt. A képviselő szerint ezért a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) Nemzeti Korrupcióügyi Minisztériumnak kellene hívni. Elmondta: a tárca is új táblát kap az LMP-től.

Kijelentette: az ügyben nem az Egyesült Államokra kellene mutogatni, hanem Magyarországon kell felszámolni a korrupciót.

A tájékoztatón Vida Attila, az LMP országos elnökségének titkára azt mondta: az elmúlt egy év bebizonyította, hogy mind a NAV, mind az NGM a korrupció fenntartásán dolgozik. Szerinte az adóhivatal az adóelkerülők, és nem az adófizetők pártján áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.