Kontingens

Megérkeztek a magyarok a litvániai NATO-hadgyakorlatra

A közös kiképzések során a magyar katonák egy litván és egy amerikai századdal együtt alkotnak egy zászlóalj méretű alegységet.

2014.11.03 09:18MTI
Forrás: youtube.com (A kép csak illusztráció)

Megérkeztek Litvániába az Iron Sword (Vaskard) 2014 elnevezésű NATO-hadgyakorlatokon részt vevő magyar katonák - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfő reggel.

Közleményükben felidézték: Hende Csaba honvédelmi miniszter a szeptemberi walesi NATO-csúcstalálkozó után jelentette be, hogy Magyarország a megerősítő intézkedések keretében részt vesz a térségbeli hadgyakorlatokon.

A hétfőn kezdődő nemzetközi hadgyakorlaton a Pabrade mellett található, Silvestras ?ukauskas tábornokról elnevezett gyakorlótéren kilenc NATO-ország mintegy 2500 katonája vesz részt. A mintegy 140 magyar katonából álló kontingens többségét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóalja alkotja. A közös kiképzések során a magyar katonák egy litván és egy amerikai századdal együtt alkotnak egy zászlóalj méretű alegységet - írta a HM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.