Ünnep

Október 23: forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Forgalomkorlátozásokra, és emiatt több közösségi közlekedési járat menetrendjének megváltozására kell számítani az október 23-i események miatt szerda délután, valamint csütörtökön és szombaton.

2014.10.23 03:30MTI

Szerdán a budai felső rakparton, csütörtökön és szombaton a Kossuth Lajos téren lesznek megemlékezések, a forgalom korlátozásának mértékéről a rendőrség a résztvevők számának függvényében dönt.

A 2-es villamos csütörtökön üzemkezdettől várhatóan délig, szombaton fél tíz és 11 óra között rövidített Közvágóhídtól csak a Kossuth Lajos térig közlekedik, a 18-as villamos szerdán 17.20 és 18 óra között megosztva, a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér, valamint a Savoya park és a Szent Gellért tér között jár. A 19-es és 41-es villamos ugyanebben az időszakban a forgalomkorlátozás mértékétől függően vagy csak a Szent Gellért térig közlekedik a dél-budai végállomástól, vagy a Szabadság hídon át a Deák Ferenc tér felé terelik. A 47-es és 49-es járatok 17.20 és 17.40 között szintén csak a Gellért térig szállítják az utasokat, ha a rendőrség korlátozza a forgalmat.

Szerdán várhatóan 17.20 és 17.40 között a 7-es, a 107-es, 133-as és 233-as buszok a forgalomkorlátozás elrendelésével a Szabadság hídon át viszik az utasokat. A 17-es villamospótló, valamint a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz szerdán 18.20 és 19.30 között a városhatár felől csak a Margit hídig közlekednek. A 86-os busz 17.20 és 19.30 között két szakaszon közlekedik. Először Óbuda és a Batthyány tér, majd a Margit híd között, illetve Újbudáról a Szent Gellért térig, később a Döbrentei térig, majd a Batthyány térig szállít utasokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.