Gyorsított eljárásban ítélték el

Öt év és tíz hónap a rendőr bántalmazójának

Kizsebelt, majd bántalmazott egy rendőrt egy férfi, akit gyorsított eljárásban öt év tíz hónap fegyházbüntetésre ítéltek.

2014.10.09 11:55MTI
freedigitalphotos.net/sakhorn38

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében az áll: a 35 éves férfi szeptemberben, az Árpád hídi metróállomás aluljárójában kilopta egy civil ruhás, munkából hazafelé tartó rendőr táskájából a pénztárcáját.

A rendőr azonnal észlelte a lopást, visszaszerezte a tárcáját, majd szolgálatba helyezte magát, és intézkedni kezdett. Miután a rendőr nem hagyta, hogy elmeneküljön, a férfi megtámadta őt: többször fejen ütötte és megtépte a ruházatát. A vádlottat az ügyészség szerdán gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság - a váddal egyezően - lopás vétsége és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a többszörös visszaeső elkövetőt öt év tíz hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.