Díszvilágítást kapnak

Jobb megvilágítása lesz több mint negyven műemléknek, de nem kerül többe

Díszvilágítást kap az év végéig negyvenegy fővárosi szobor és emlékhely. Ez évente mintegy félmillió forintos költséggel jár, de nem okoz pluszköltséget a fővárosnak.

2014.10.04 01:35MTI

Többek között díszvilágítást kap Teller Ede, Kosztolányi Dezső, Kossuth Lajos, Nepomuki Szent János szobra, a Mauthauseni Mártír emlékmű, valamint világháborús hősi emlékművek - olvasható a közleményben.

Mint írták, Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a kerületek javaslatot tehettek, milyen elemekkel bővüljön a díszkivilágítási lista. A kerületi javaslatok alapján az összesen 60 millió forintba kerülő munkálatokat a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) végzi el.

A közlemény szerint már elkészült a díszvilágítás a XV. kerületi Törökszegfű téren álló Május-szobornál és a rákoscsabai első világháborús emlékműnél.

A díszvilágítás a közvilágítás bekapcsolásától éjfélig, nyári időszámítás szerint éjjel egy óráig működik.

A mostani program alapján elkészülő díszvilágítások beépített többletteljesítménye 7 kilowatt, ami éves szinten 14 000 kilowattóra többlet-energiafogyasztást jelent. Ez évente mintegy félmillió forintos költséggel jár, de a BDK tudatos energiamegtakarítási beruházásainak köszönhetően nem okoz pluszköltséget a fővárosnak - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.