Együttműködés

Megkezdődtek a jogvédelmi képzések több felsőoktatási intézményben

Megkezdődtek a jogvédelemről szóló előadássorozatok több felsőoktatási intézményben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és az egyetemek között korábban létrejött együttműködés keretében.

2014.10.02 08:11MTI

A 2014/2015-ös tanévben a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, az SZTE Jogklinikáján, továbbá a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán a hallgatók szabadon választható kurzusokon hallgatnak előadásokat a jogvédelmi tevékenység fontosságáról.

A képzések gyakorlatorientált formában valósulnak meg a beteg-, ellátott- és gyermekjog területét érintően.

Ennek megfelelően az OBDK munkatársai az elméleti oktatás mellett a képzések hangsúlyos részeként gyakorlati betekintést is biztosítanak a jogvédelmi munka mindennapjaiba.

Mint írták, a központ a sikeres együttműködéseket a jövőben tovább kívánja folytatni más felsőoktatási intézményekkel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.