Csatolnak?

Helyi népszavazás lesz Alsónyéken

Egyes településrészek Bátaszékhez csatolásáról tartanak helyi népszavazást szombaton a Tolna megyei Alsónyéken.

2014.09.17 17:44MTI
freedigitalphotos.net/Jeroen Van Oostrom

Az érintett alsónyékieknek a következő kérdésre kell válaszolniuk: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg Alsónyék községhez tartozó 091/2, a 091/1, a 099/2, a 0163/28, a 0163/29, az 1064 és az 1067. hrsz.-ú külterületi lakott területrészek közigazgatásilag Bátaszék város közigazgatási területéhez kerüljenek átadásra?"

Takácsné Gehring Mária, a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-nek elmondta: egy 12 423 négyzetméternyi, Bátaszékhez közel eső terület átadásáról dönthetnek az ott élők.

A hét ingatlan átadásáról Bátaszék és Alsónyék képviselő-testülete 2011-ben megegyezett, de ezt helyi népszavazáson is meg kell erősíteni - tette hozzá. A 780 lakosú településen mindössze 17 választópolgár szavazhat a referendumon, ennyien jogosultak a voksolásra azok közül, akiknek az érintett településrészeken állandó lakcímük van.

A népszavazás akkor lesz érvényes, ha azon a szavazásra jogosultak legalább fele részt vesz és érvényesen szavaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.