Önkormányzat 2014

Tarlós: érzelmi alapon félrevezető Falus programja

Finanszírozhatatlannak tartja Tarlós István főpolgármester Falus Ferencnek, a baloldal főpolgármester-jelöltjének választási programját.

2014.09.06 18:49MTI

A főpolgármester az MTI-nek megküldött szombati közleményében azt írta, a baloldali jelölt programja olyan elemeket is tartalmaz, amelyeket a jelenlegi városvezetés folyamatban levő munkáiból emeltek át.

"Nekem az tűnt fel, hogy amire épül, az az emberek félrevezetésére irányul, kifejezetten érzelmi alapon" - fogalmazott Tarlós István. Szerinte Falus Ferenc programja arra a feltételezésre épít, hogy indulatokat gerjeszt a kormány vagy a miniszterelnök vélt budapesti népszerűtlensége.

A főpolgármester korábbi nyilatkozatát megerősítve közölte: a főváros nem tud adókedvezményt adni, mert a főváros nem vet ki adókat, az iparűzési adót a kerületekkel megosztva használhatja fel, a központi adókat pedig a főpolgármester nem tudja befolyásolni. Nincs olyan adó, amit a főpolgármester el tudna engedni, vagy kedvezményt tudna adni benne - írta. Hozzátette: ez egy blöff, amely az emberek félrevezetésére irányul.

Kitért arra, hogy Falus Ferenc programját nyilvánvalóan egy baloldali programíró csapat írta, ezért a jelölt személyét nem minősíti.

Tarlós István kérdésesnek tartja, mennyire etikus az, amikor a főváros vagyonvesztéséről beszélnek a kórházak és az egészségügyi feladatok elvitele miatt. Indoklása szerint azért, mert ez egész országban így történt, nem csak Budapesten.

Véleménye szerint vagyonvesztésről egyébként is abban az esetben lehet beszélni, amikor a baloldali kormányok el akarták adni ezeket az intézményeket. A főpolgármester szerint nem véletlenül zárták be az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI) és a Schöpf-Merei anyaotthont sem; ezek mind-mind értékesítésre szánt területekként szerepeltek.

A 3-as metró felújításával összefüggésben rámutatott, hogy ahhoz Budapest 2010-ben meglévő adósságállományának egyharmadával azonos összeget használnának fel. "Mindig azt hallottam, hogyha beruházásokra fordítják, akkor nem baj a hitelfelvétel" - hangsúlyozta Tarlós István.

Falus Ferenc pénteken mutatta be választási programját. A többi között azt ígérte, hogy megválasztása esetén felgyorsítaná a 3-as metró felújítását, és adókedvezményekkel vonzaná a fővárosba a nagyobb beruházásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.