Önkormányzat 2014

Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az NVB

Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén az október 12-i választásokra, hetet a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, kettőt a nemzetiségi választásra.

2014.08.29 18:22MTI
freedigitalphotos.net/Jeroen Van Oostrom

A nyilvántartásba vett jelölőszervezetek a helyi választási irodáktól ajánlóíveket igényelhetnek, és szeptember 8-ig gyűjthetnek jelöltjeiknek ajánlásokat.

A testület döntött arról, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására nyilvántartásba veszi az Országos Gazdaszövetséget, az Európai Föderalista Pártot, a Haladó Esztergomért Egyesületet, a Pilisszentkeresztért Kulturális Egyesületet, a Civilek a Kerületért Egyesületet, az Összefogás Pártot és a Magyarországi Nemzeti-, Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületét.

A választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) állíthatnak, és a voksoláson független jelöltek is indulhatnak. Jelöltet az a szervezet állíthat, amely a választás kitűzése után nyilvántartásba vetette magát.

A közös jelöltet, listát állító jelölőszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat. Az NVB a nemzetiségi választásra pénteken két jelölőszervezetet vett nyilvántartásba: a Keresztény Út Országos Közhasznú Egyesületet és a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kultúregyesületet.

A jelölőszervezeteket az NVB és a területi választási bizottságok veszik nyilvántartásba országos hatáskörrel és országos hatállyal.

A nyilvántartásba vett jelölőszervezetek - folyamatosan bővülő - listáját a Nemzeti Választási Iroda az internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n közzéteszi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.