Nem lesz demonstráció

Almacsata: A gazdák felfüggesztik szeptemberi nyírmadai demonstrációjukat

Az almatermesztő gazdák felfüggesztik hétfőre tervezett nyírmadai útlezáró demonstrációjukat, melyet a Rauch Hungária Kft. feldolgozó üzeménél tartottak volna szeptember 15-éig - tudatta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége(Magosz) igazgatója közleményben vasárnap az MTI-vel.

2008.08.31 16:02MTI

Budai Gyula azzal indokolta a korábban bejelentett demonstráció felfüggesztését, hogy az említett kft. egy megyei napilap szombati számában egy közleményben azt vállalta: amíg nincs megállapodás az almatermesztő gazdák és a feldolgozók között, a nyírmadai üzem nem vásárol fel ipari almát. 

A kft. közleményére tekintettel a demonstrációt a gazdák felfüggesztik, ám amennyiben a cég nyírmadai üzeme mégis ipari almát vásárol fel, vagy a telephelyről sűrítményt visz ki, a feldolgozóhoz vezető utat a gazdák lezárják - közölte a Magosz szövetségi igazgatója. Budai Gyula jelezte azt is, hogy a vasárosnaményi és az anarcsi helyszínen a gazdák a blokádot továbbra is fenntartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.