CEPOL

Szeptembertől Budapesten az Európai Rendőrakadémia

Aláírták az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) új székhelyéről szóló megállapodást, az intézmény Budapesten, a VI. kerületi Ó utcában lesz majd, legalább tíz évig.

2014.08.19 18:15MTI
Forrás: Wikipedia

A frissen felújított irodaház nemcsak új bázisa lesz az Európai Rendőrakadémiának, hanem konferencia- és képzési helyszínként is funkcionál majd.

Az aláírási ceremóniát követően Pintér Sándor belügyminiszter örömét fejezte ki, hogy a CEPOL Magyarországra költözésével Budapest szerepe, mint rendészeti képzési központ tovább erősödik.

Az EU-tagállamok kormányainak képviselőiből álló tanács május 6-án hagyta jóvá hivatalosan, hogy Nagy-Britanniából Magyarországra költözzön, és idén szeptemberben már Budapesten kezdje meg az új tanévet az Európai Rendőrakadémia. A Tanács és az Európai Parlament (EP) között már korábban megállapodás született erről, és április 16-án az EP plénuma meg is szavazta az előterjesztést.

A CEPOL az Európai Unió egyik ügynöksége, 2005-ben jött létre. Feladata, hogy biztosítsa az európai rendőrségek vezető beosztású tisztjeinek együttműködését, valamint képzési és kutatási tevékenységek szervezésével, részben irányításával segítse a bűnüldöző munkát, a közbiztonság és a közrend terén folytatott, határokon átnyúló együttműködést. Az Európai Rendőrakadémia igazgatója 2010 óta a magyar Bánfi Ferenc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.